rudolf_kleurenbalk.png

Organisaties hebben tegenwoordig meestal een ruime selectie van informatiesystemen in gebruik. De meeste van deze systemen zijn gericht op het ondersteunen van operationele processen. Al deze systemen samen leveren enorme hoeveelheden interessante informatie op, die gebruikt kan worden om de organisatie nog verder te ontwikkelen. Als u er maar bij zou kunnen komen … Dat is waar veel organisaties op dit moment mee worstelen.

Dus wilt u

  • uw klanten beter profileren om gerichter aanbiedingen te kunnen doen
  • alle managers op een begrijpelijke manier toegang geven tot de financiele resultaten van hun afdeling
  • uw verkopen beter kunnen analyseren (Hoeveel bier moet ik extra inkopen tijdens een WK voetbal?)
  • informatie uit meerdere systemen kunnen combineren
  • en nog veel meer …

Ik ben specialist in datawarehousing en business intelligence en heb sinds 1996 ervaring met het opzetten en ontwikkelen van oplossingen voor rapportage en analyse. Sinds 1 april 2008 werk ik als zelfstandige.

Ik houd me bezig met de technische realisatie van systemen en omgevingen om dit soort vragen te realiseren. Dit kan in de vorm van een datawarehouse of een simpeler oplossing. Een succesvol project gaat het beste in in samenwerking met een business analist (binnen of buiten de organisatie), om te bepalen op welke wijze informatie uw bedrijfsvoering nog beter kan ondersteunen. Daarnaast is er aandacht voor de verantwoordelijkheden binnen uw organisatie en het beheer van de omgeving nodig. Succesvol beheer vraagt namelijk vaak andere vaardigheden van IT-ers en andere processen dan binnen de meeste IT-afdelingen zijn ingericht.

Wat kunt u van mij verwachten:

  • Gedreven en betrokken
  • Brede kennis en ervaring in veel verschillende rollen, waardoor ik als architect het smeermiddel vorm in projecten en organisaties
  • Overzicht over de gehele rapportageomgevingen, waardoor problemen op de juiste plek worden opgelost
  • Dankzij kennis van Oracle op DBA-niveau lever ik een belangrijke bijdrage in de technische kwaliteit van een ontwikkelteam.
  • Onafhankelijkheid

Een paar reacties van klanten en collega’s:

Rudolf is een nieuwsgierig en breed georienteerd mens. Rudolf heeft een groot probleemoplossend vermogen en heeft een goede drive om voor complexe situaties verbeteringen te initieren en te realiseren.
Yvonne Baas – Teamleider DWHCC bij Delta Lloyd

Rudolf ervaar ik als een professioneel en gedreven persoon. Hij weet heldere analyses te maken en acties daar aan te verbinden. Hij heeft een oplossingsgerichte no-nonsense houding die maar al te vaak broodnodig is in projecten. Zijn kennis en kunde sluiten goed aan bij onze datawarehouse projecten.
Arnold Dikstaal – Projectleider ING