rudolf_kleurenbalk.png

Rudolf's Blog

Briljante nieuwe ideeën, eclatante successen, flagrante mislukkingen of gewoon een proefballonnetje. Rudolf schrijft regelmatig over zijn ervaringen en ideeën. Je hoeft het beslist niet met hem eens te zijn, dus reageren staat vrij...

15-06-2009 - Besteed meer tijd aan de tijddimensie!

De meest gebruikte dimensie in een rapportageomgeving is de tijddimensie, maar ontwikkelaars besteden er meestal niet veel aandacht aan. Vaak wordt de tijddimensie gewoon gegenereerd met de wizard van de ETL-tool. Een beetje aandacht voor de opzet van de tijddimensie draagt bij aan gebruiksgemak en kan een aantal problemen voorkomen. Verras je klant eens met een mooie tijddimensie.

15-06-2009 - Het papieren dossier

Wat zijn die huisartsen toch ouderwets! Een elektronisch patiƫnten dossier uitprinten voor de nieuwe huisarts, zodat die het weer kan invoeren. Dat doen wij wel beter! Toch?

15-06-2009 - Het belang van een architect

Wij hebben allemaal mooie verhalen over hoe belangrijk een gedegen architectuur wel niet is voor ons datawarehouse. En toch zien we regelmatig datawarehouse projecten mislukken ondanks een prima architectuur. Hoe belangrijk is een architect nu eigenlijk voor een succesvol datawarehouse? En wat is dan echt belangrijk?

15-06-2009 - Releasematig werken

De IT-afdeling hanteert voor een rapportageomgeving vaak dezelfde releasekalender als voor andere applicaties. Hiermee worden echter veel kansen gemist als het gaat om bruikbaarheid en gebruiksgemak voor de gebruikers. Een gemiste kans dus om de relatie met je klant te verbeteren! Het is handiger voor bepaalde type wijzigingen een veel kortere cyclus te hanteren.